gfxHeaderImage
historie

Het kopen van een eigen balenpers was voor Jan Groot Roessink Sr. de eerste stap naar een eigen bedrijf. Niet alleen kon hij hier zijn eigen balen mee persen, maar ook die van buurtbewoners. Hij werd steeds vaker gevraagd en besloot om meerdere machines aan te schaffen. Doordat er steeds meer vraag was, en er te veel machines waren om als eenmansbedrijfje te kunnen runnen, nam hij personeel in dienst, en was loonbedrijf Groot Roessink een feit.

In 1987 overleed Jan Groot Roessink Sr. en werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon. Ook hij leidde het bedrijf op een goede manier en deze breidde zich uit met meer machines en meer personeel.

In 1997 verkoos Jan Groot Roessink zijn boerderij boven het loonbedrijf, en vroeg hij Theo en Gerlanda Zweverink om het loonbedrijf over te nemen. Theo was inmiddels al een heel aantal jaren werkzaam bij het bedrijf, en zag het als een uitdaging om het bedrijf over te nemen. In de eerste zeven jaar werd de naam ‘loon- en grondverzet bedrijf Groot Roessink’ gehouden, maar in 2006 werd deze veranderd in ‘loon- en grondverzetbedrijf Zweverink’.

Sinds die tijd hebben er een aantal overnames plaatsgevonden, waardoor het machinepark flink is uitgebreid. Door de komst van diverse nieuwe tractoren en machines, waaronder een driewieler en een tweede hakselaar, kan er een breed pakket aan werkzaamheden worden aangeboden. Door het bouwen van een mestscheider en het ontwikkelen van SepDry probeert loonbedrijf Zweverink voortdurend mee te gaan in de gevraagde ontwikkelingen.

2008 Loonbedrijfzweverink.nl | produced by ITsatWork